XATZK

Σχόλιο από 27/09/2007
κλείσιμο θέσης στο 2,12. Η πάγια εβδομαδιαία εντολή λειτούργησε ηλεκτρονικά και έφυγαν μπροστά-μπροστά. Ετσι Βασίλη μου διάλεξα τον δρόμο!!!

Σχόλιο από 24/09/2007
Bασίλη γειά σου, και από το βήμα της μετοχής που πραγματεύτηκες στo αρχικό αλλά και στο πρόσφατο e-mail σου. Είχες δίκιο για την κατάπτωση της τιμής της μετοχής, αλλά πρέπει να μου εξηγήσεις την πρόσφατη θέση σου για περαιτέρω ύφεση. Είναι το τελευταίο gap ή κάτι άλλο? Μας δίνει αντίσταση το 1,90 ή το 2,11 σε αυτή την φάση?


Σχόλιο από 1/07/2007
Η μετοχή μου εγκλώβισε -ευτυχώς- μικρά κεφάλαια, αλλά τις τελευταίες μέρες δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Είμαστε εν-όψει ανακοινώσεων για την ΑΜΚ κλπ. που μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς.

Σχόλιο από 23/05/2007 by ''Γατος με απαλές πατούσες''


ενα απλο διαγραμμα ,συνοδεια Pitchfork και fibonacci ... αρμονικα κινειται παντως

*το παρον δεν αποτελει καμμια προτροπη για οτιδηποτε ,εκαστος ας κινειται οπως επιλεξει!







Σχόλιο από 23/05/2007 by Dimigon
Γειά σου φίλε μου Άρη.
Μια και μαζί κάναμε το πλάνο, ας προσθέσω δυό πράγματα. Το 2.10 είναι ενα απο τα retracements , που δεν κράτησε. Αυτές οι προσεγγίσεις έχουν αυτοματοποιημένο στόπ λόγω της ελλιοτικής τους χροιάς.Όπως θυμάσαι και το 2.23 με στόπ 2 τικάκια κ.λ.π. Άρα το 2.10 είναι παρελθόν και καλείται το 1.90 και το 2.00 να αναχαιτίσει την διόρθωση , πρίν την πιθανολογούμενη επαναφορά στο ανοδικό κύμα πέντε. Και οι στόχοι τώρα βέβαια αναλογικά κατεβαίνουνε κάνοντας το πεντάρι πιό κοντό απο το 2.63 , που θα ρχόντανε απο το 2.10.Καλή τύχη,
Ο φίλος σου, Δημήτρης-Dimigon

Σχόλιο από 21/05/2007
'Ανοιγμα θέσης σήμερα στην μετοχή του Χατζηιωάννου, με εντολή από το πρωί στο 2,10. Εκτιμώ ότι το σημείο αυτό αποτελεί σημείο αντιστροφής της διορθωτικής πορείας των τελευταίων ημερών. Ο στόχος μου τοποθετείται στο 2,63.

ΒΕΤΑΝ

Σχόλιο από 19/09/2007
αφότου έχει απωλέσει 1 € από το σημείο πώλησης, εντάσεται ξανά στο στόχαστρο επαναγοράς στο 1,62. Με stop-loss το 1,54.

Σχόλιο από 07/06/2007
Κλείσιμο θέσης στην BETANET στο 2,70 (& στο ΚΡΙ), γιατί η γενικότερη διόρθωση που ξεκίνησε θα μπορούσε να συμπαρασύρει τις μετοχές και πιο κάτω. Η ρευστότητα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το ζητούμενο.




Σχόλιο από 05/06/2007
Ανοιγμα θέσης στην ΒΕΤΑΝΕΤ στο 2,66, μετά το ενθαρυντικό κερί της προηγούμενης ημέρας

MHXANIKH

Σχόλιο από 6/09/2007

Η παλαιά μας ερωμένη ξαναμπαίνει στο στόχαστρο παρακολούθησης με την επαναπροσέγγιση του 5,50 που μας είχε απασχολήσει και στην ανοδική της τροχιά.
4 μήνες (ακριβώς)μετά το προηγούμενο ποστάρισμα, κράτησα το ίδιο διάγραμμα για να δούμε λίγο την συμμετρία των αριθμών.






Σχόλιο από 6/05/2007

επιταχυνόμενη κίνηση για την προσέγγιση του στόχου μας, έτσι όπως καθορίστηκε στις 20/02/2007. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει τώρα είναι: μήπως το gap που άφησε πίσω την Παρασκεύη είναι εξάντλησης; Mήπως το διάγραμμα κτυπά το καμπανάκι του τελευταίου γύρου, αυτού του ανοδικού κύκλου;
Δεν ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε αυτό το trade από τα 2,50 €, μετακινούμενοι από την Τέρνα όταν την ανακάλυψαν οι μεγάλοι επενδυτικοί σύμβουλοι.
Εδώ και πολλά χρόνια επιμένω στις κατασκευαστικές εταιρίες, και πιστεύω ότι οι μετοχές του κλάδου θα δώσουν ακόμη αρκετά κέρδη. Συνήθως έχω επενδεδυμένο το 20-30% του κεφαλαίου μου σε 3-4 από αυτές. Στην περίπτωση της ΜΗΧΚ-ΜΗΧΠ υπερέβαλα εαυτόν στο ξεκίνημα του περυσινού χρόνου και συγκέντρωσα σημαντικά κεφάλαια πάνω της (βλέπε πιο κάτω ''Σχόλιο από 26.04.06''), τα οποία και σταδιακά μετακινούσα σε άλλους χώρους, φυσικά κερδοφόρα. Μπορεί να μην πήρα όλη την κίνηση έως σήμερα (εξάλλου αυτό είναι το χρηματιστήριο), αλλά αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου. Μακάρι να κερδίζουν αρκετοί από αυτό το παιγνίδι και να χαίρονται τις ωραίες στιγμές του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι εποχές εναλλάσσονται.

Σχόλιο από 2/04/2007


Η περιοχή του 5,50 μας ταλαιπώρησε λίγο, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά ξαναμπήκαμε στην προδιαγεγραμμένη πορεία μας.
Παρατήρηση απλή: Tόσο ο ParabolicSAR οσο και ο ΚΜ, παρακολουθούν εξαιρετικά την πορεία της μετοχής.


Σχόλιο από 20/02/2007
Βλέποντας την εξαιρετική πορεία της μετοχής εως σήμερα, θα πρέπει να περιμένουμε μια συσώρευση στα επίπεδα του 5,50 για να επιτευχθεί ο επόμενος στόχο της στο 7,40 €.


Η μετοχή υπακούει για μεγάλα διαστήματα τόσο στον Parabolic SAR, όσο και στον κινητό της μέσο.
To 4,38 αποτελεί πλέον ισχυρότατο σημείο στήριξης.

Σχόλιο από 17/05/2006
Από πλευράς μου ελλάτωση θέσης στην ΜΗΧΚ, παραμονή στην ΜΗΧΠ.

Σχόλιο από 16/05/2006
Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι σήμερα την 16.05.2006 ολοκληρώθηκαν οι πωλήσεις ιδίων κοινών (ΚΟ) μετοχών της..
Ειδικότερα μεταβιβάστηκαν, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, 1.656.504 ίδιες κοινές (ΚΟ) μετοχές με μέση τιμή πώλησης 3,31 ευρώ ανά μετοχή, που είχαν αποκτηθεί με μέση τιμή κτήσης 1,92
Με άλλα λόγια η εταιρία έβαλε στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό σε ΜΕΤΡΗΤΑ που είναι 2.302.540 Ευρώ (- προμήθειες και διαχειριστικό κόστος).
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που παίζετε η σκηνή αυτή. Πάντα τους βγαίνει. Ισως απλή λογική, ίσως τύχη. Να δείτε που στο τέλος θα συμπαθήσω και την διοίκηση της εταιρίας.
Πράξη έξυπνη και παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς διορατικούς και προπάντων σύγχρονους επιχειρηματίες.
Μήπως να περιμένουμε και διανομή εκτάκτων κερδών;

Σχόλιο από 08/05/2006
βρίσκομαι με βάση την αρχική μου θέση: στο 60% της ΜΗΧΠ καιστο 30% της ΜΗΧΚ.
δεν ακολούθησα απόλυτα το αρχικό μου σχέδιο, γιατί φοβήθηκα τους εβραίους (του Δημήτρη!!)

Σχόλιο από 03/05/2006
(δύο λόγοι ακόμη ) γιατί ΜΗΧΠ
Λοιπόν έλεγξα το εβδομαδιαίο διάγραμμα της ΜΗΧΠ και διαπίστωσα ότι την προηγουμένη εβδομάδα, με μόνον 4 εργάσιμες, είχαμε ρεκόρ τζίρου (1.604.888) που πλησίασε τα υψηλά του Μάη του 1999.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι σήμερα διαβήκαμε με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση του 2,64 που ερχόταν από τις 8/3/2004.
Ή μήπως παίζετε (πάλι) κάτι με τα λιγοστά προνόμια του ταμπλώ και το μάθουμε τελευταίοι;
Αλήθεια τι τα χρειάζονται αυτά τα χαρτιά πλέον; Μήπως έχουν και κάποιο διαχειριστικό κόστος για τις εταιρίες; Έχουμε καμιά αντίστοιχη εμπειρία από άλλες ευρωπαϊκές αγορές με διπλή διαπραγμάτευση τίτλου Κ & Π.

Σχόλιο από 29/04/2006
κατανοώ την ανάγκη κατωχύρωσης κερδών στο χαρτί και είμαι πλέον και εγώ υπέρμαχος του νόμου take the money and run, όμως εδώ δεν έχουμε τεχνική ένδειξη που να δίχνει (δίνει) εγκατάλειψη θέσης.
Καθαρά εγκυκλοπαιδικά (by the book) είμασθε σε σωστό δρόμο. Κάνω κάποιο λάθος;


Σχόλιο από 29/04/2006
Καλημέρα Άρη ,Έτσι είναι .
Όμως ένα πράγμα πρέπει να βελτιώσεις απο την στιγμή , που αποφάσισες να δείς την χρηματική σου τοποθέτηση μέσα απο την οθόνη του ψυχογραφήματός του .
Να την εγκαταλείπεις με κέρδος η ζημιά .
Αν είσαι αποφασισμένος να την κρατήσεις για τα επόμενα πάλι 10 χρόνια δεν χρειάζεσαι πρόγραμμα Τ.Α αλλά υπνωτικά χαπάκια.
Δεν νοείται να αγοράζεις Μηχκ. στα 2.80 και μάλιστα πολλά κομμάτια και στο 2.16 να τα έχεις ακόμα.
Αυτή τη φορά για λόγους που γνωρίζουμε η αγορά σου έκανε τη χάρη .
Την άλλη φορά που θα πιστέψεις πως είναι πάλι το ίδιο δυστυχώς θα ανακαλύψεις , πως έπεσες στην παγίδα της διακράτησης όπως το 99 και γνωρίζεις καλά τι σημαίνει αυτό.
Απο το 2.80 μέχρι το 2.16 είχα πολλές φορές ποστάρει διάγραμμα με στόπς και αναλυτικά μάλιστα.
Τώρα τέλος καλό όλα καλά...
Προσοχή την επόμενη φορά...
Όσο για αυτά που αγόρασε ο Ανδρέας με την ευχή μου να του πάνε καλά απο όποιον κι ' αν τ ' αγόρασε ...
Επειδή είμαι στην πιάτσα 35 χρόνια εφαρμόζω και το εβραϊκό ...
'' Πούλα κι ' ύστερα μετάνοιωστο ''....
Και σύ φίλε μου Άρη γνωρίζεις μέσα απο την 10 χρονη επαφή μας , πως δεν το ....έχω μετανοήσει...
Κάποια άλλη καλή αγαπημένη θα μου κρατήσει συντροφιά και σήμερα ...

Σχόλιο από 27/04/2006
για μένα MHXK και ΜΗΧΠ είναι για πολλά χρόνια συγκοινωνούντα δοχεία της ίδιας θέσης. Την άνοιξη ανεβάζω την θέση στην ΜΗΧΠ γιατί μέσα στον Ιούνιο κλείνει πάντα (ή σχεδόν πάντα) την ψαλίδα με την ΜΗΧΚ, λόγω μερίσματος που πληρώνετε σε αυτό το διάστημα.
Δεν κατάλαβα πως έχεις συνδέσει το position size που αναφέρεις με το ρίσκο του περιβάλλοντος 1.5-2%. Δηλαδή καταλαβαίνω ότι θέλεις το ρίσκο σου να είναι περιορισμένο ή ελεγχόμενο, αλλά πως παραμετροποιείς το μέγεθος της θέσης.
Τέλος καθαρά ακαδημαϊκά, μέσω ποιού δείκτη ή ανάλυσης παίρνεις ισχυρή αντίσταση στο 3,70. Έρχεται μήπως κάτι από αρκετά παλαιά που δεν το βλέπω; Δείξε λίγο κατανόηση σε παρακαλώ στο έξυπνο της ερώτησης γιατί η ενασχόληση μου με το metastock δεν ξεπέρασε ακόμη τους μήνες του ενός χεριού!!!
Δημήτρη,έχεις την οπτική του επαγγελματία της αγοράς και καταλαβαίνω ότι εκεί που πούλησες πριν λίγο δεν έχεις την οποιαδήποτε αναστολή να αγοράσεις στα επόμενα λεπτά της ώρας, πράγμα δύσκολο έως αδύνατο από την ψυχολογία μου (ίσως όχι μόνον για εμένα). Έχεις πετύχει όμως κάτι αξιοθαύμαστο (στα τελευταία 8 χρόνια που σε γνωρίζω μέσω του γραπτού σου λόγου) και αυτό είναι η απόλυτη πλέον υποταγή στο τεχνικό μέρος της δουλειάς που κάνεις. Ελπίζω και εύχομαι ότι αρκετοί από τους σημερινούς μαθητές σου θα αρχίσουν να ποστάρουν με την ίδια μεθοδικότητα, ανιδιοτέλεια και επαγγελματισμό τα διαγράμματά τους στο άμεσο μέλλον.

Σχόλιο από 27/04/2006 by Dimigon
Φίλοι την μετοχή προσωπικά εγώ την κούρασα με πολλά trades και απ ' όσο δείχνει και η διαγραμματική της προσέγγιση απο την αρχή μέχρι και σήμερα σχεδόν όλα πετυχημένα.
Συνήθως φεύγω νωρίτερα απο το απόλυτο peak μιας κερδοφόρας μετοχικής τοποθέτησης αλλά δεν την εγκαταλείπω απο το σκόπευτρο και τις περισσότερες φορές διατηρώ μια μαγιά επαναζύμωσης.
Άλλωστε τις περισσότερες φορές έχει προϋπάρξει καίριο σε χρονικότητα και τιμή σημείο εισόδου , που αναπόφευκτα αυξάνει τον ενθουσιασμό της αποκόμισης κερδών.
Αυτά σαν φιλοσοφία ...
Σε ό,τι αφορά την τεχνική προσέγγιση θα ήθελα να σημειώσετε πως δεν είναι στόχοι μιας μετοχικής πορείας οι προηγούμενες κορυφές-πυθμένες στην ανοδική της φορά , ούτε και στην πτωτική της.
Είναι μόνο αντιστάσεις και στηρίξεις αντίστοιχα και πολλές φορές λειτουργούν σαν ατράκτορες ( προσελκύσεις)...
Είναι άλλο πράγμα στόχος και άλλο στήριξη και αντίσταση.
Στόχος της Μηχανικής είναι το 3.40 και η σημερινή της κίνηση οργασμική , που δίνει εναύσματα για όσους παίρνουν το ρίσκο της εξόδου .
Κανείς δεν πούλησε και αγόρασε στα απόλυτα υψηλά και χαμηλά εκτός απο τους τυχερούς και τους ψεύτες.
Και στα Χρηματιστήρια δεν υπάρχουν τυχεροί.
Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε το διάγραμμα απο την δύσκολη και αθέατη πλευρά της σελήνης και όχι απο την φωτεινή των προηγούμενων υψηλών και χαμηλών.
Η περίοδος που ανεβαίνει ό,τι αγοράζετε κάποτε αργά η γρήγορα θα τελειώσει και όσοι έχετε εκπαιδευτεί να βγάζετε χρήματα μόνο στην ανοδική φορά της αγοράς και με χαρακτήρα δύσκολου στην πώληση , πάλι στα θεμελιώδη των μετοχών που θα γίνουν καλές εταιρείες θα καταλήξετε...
Δεν υπάρχουν στην αγορά και στο εμπόριο διαφυγόντα κέρδη αλλά επιβεβαιωμένες ζημιές.
Το κέρδος είναι πάντα κέρδος και αρκεί να είναι μεγαλύτερο απο την ζημιά και ακόμα αρκεί να είναι οι πετυχημένες προσπάθειες του συστήματό σας περισσότερες απο τις αποτυχημένες...

Σχόλιο από 26/04/2006
Μετά το σημερινό 10άρι, εκτιμώ ότι το 3,40 δεν θα δώσει σημαντική αντίσταση!!
Προσωπικοί στόχοι για ΜΗΧΚ:
3,80 το 1/3 του χαρτοφυλακίου
6,20 τα 2/3 του χαρτοφυλακίου
για ΜΗΧΠ:
3,00 το 1/3 του χαρτοφυλακίου
5,20 τα 2/3 του χαρτοφυλακίου

Για την ιστορία : Oι θέσεις ΜΗΧΚ χτίστηκαν με αγορές στα 2,60, 2.70 και 3,03
και για την ΜΗΧΠ στα 2,06 και 2,16.
Και με σημερινή συμμετοχή 50% στο συνολικό μου χαρτοφυλάκιο (δηλαδή παίρνω τα ρίσκα μου για να πιάσω τους στόχους μου )!!!

Σχόλιο από 26/04/2006 by Dimigon
Ξέρεις πως το πιο δύσκολο κομμάτι της τεχνικής ανάλυσης αλλά και κάθε μεθόδου , που εφαρμόζεται σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις , είναι η έξοδος μέσω κερδών .
Η είσοδος η η έξοδος με στόπ λός είναι κατά πολύ ευκολότερες.
Έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί σε μερικές στρατηγικές και μια απο αυτές είναι πράγματι και μια μπάρα αντιστροφής , όπως αυτή που θα συμβεί αν πέσει κάτω απο τα 2.90.
Είναι μια μέθοδος που σου αφαιρεί κάποια κέρδη αλλά αν σου συμβεί να είσαι σε χαρτί με προωθητικές διαθέσεις ( όπως καλή ώρα ) θα σε βγάλει με καλά κέρδη.
Άλλη μέθοδος είναι μέσω στόχων όπως αναφέρω , οι οποίοι είναι είτε απο μετρήσεις κυμματομορφών , είτε απο στόχους σχηματισμών , είτε απλά κάποιες καίριες παληές αντιστάσεις , όπου βγαίνεις και αναμένεις την νέα συμπεριφορά..
Συμπληρωματικά υπάρχει και η διαχείριση των χρημάτων σου μέσω της οποίας εξασφαλίζεις ένα ποσοστό κερδών αναλογικό με την δημιουργηθείσα κερδοφορία..
Δηλαδή λές : '' Κερδίζω 25% ? '' Βάζω στόπ στο break-even ( μία η άλλη ) μετά γίνεται ας πούμε 50% ? παίρνεις τα μισά κέρδη και ανεβάζεις το take profit στο προηγούμενο 25% κ.ο.κ...
Γενικά βρίσκεις μια τακτική που συνάδει περισσότερο με την επενδυτική και προσωπική φιλοσοφία σου και την εφαρμόζεις πειθαρχημένα.
Εκείνο που είναι ανεπίτρεπτο είναι να αφήσεις μια κερδοφόρα θέση να μετατραπεί σε ζημιογόνα..

Σχόλιο από 10/04/2006
σήμερα μήπως κλείσαμε επιτυχώς ένα μικρό gap που αφήσαμε πίσω μας στο 2,79;

Σχόλιο από 26/03/2006 by Dimigon
Σου εύχομαι κατ' αρχήν μαγικές νύχτες στο όμορφο Κάϊρο!
Απο την άλλη ό,τι γράψαμε για την Μηχκ. επιβεβαιώθηκε και γι' αυτό φταίει η Τ.Α και τίποτα άλλο...
Δεν θα θέλαμε να γράψει το 2.50 τώρα ει δυνατόν.
Έστω ένα 2.51 για να υπολογίζουμε σε μη επικάλυψη και να αναμένουμε νέα απόπειρα στα υψηλά και επαναφορά της στο 2.5χ για νέο τέστ.
Κάτω απο 2.50 το σκάφος εγκαταλείπεται οριστικά και για όσους δεν άκουσαν το κέλευσμα να ελαφρώσουν εκεί κοντά στους εγκλωβισμένους..
Με τους κύριους δείκτες πάντως σε κακή κατάσταση καλό είναι να κάνουμε υπομονή για μετοχικές επιλογές και να φεύγουμε απο θέσεις που χτυπάνε τα στόπς..


Σχόλιο από 28/03/2006
Δημήτρη, το 2,54 αντέδρασε σήμερα επαρκώς καλά. Οι ανάστροφες πυραμίδες σου μου θυμίζουν την τελειότητα στο σύμπαν.
Μύθος ή πραγματικότητα;
Fibo ή Χούφου(στο ελληνιστί Χέοπας) ;
Ο τελευταίος είναι ένας κύριος που πέθανε πριν χιλιάδες χρόνια, αλλά μπήκε στην ιστορία για την μοναδικού κάλλους πυραμίδα που έφτιαξε!
Βρίσκομαι μπροστά σε αυτό το θαύμα, και απολαμβάνω από το παράθυρο του ξενοδοχείου μου (Μena House) το μοναδικό τους θέαμα.
Φυσικά έχω εμπεδώσει και τις δικές σου πυραμίδες, και ψάχνω τα μυστικά της τεχνικής μας ζωής!!!
Καλησπέρα από Giza-Cairo!!

Σχόλιο από 26/03/2006 by Dimigon
Οι λάθος αγορές Άρη έχουν γίνει στο πούλ μπάκ του 2.81 όπως φαίνεται στα πρώτα τσάρτς.
Τώρα λοιπόν σ' αυτά τα επίπεδα έχει να αντιμετωπίσει όσα λάθη δεν έκαναν στόπ λός.
Άρα απο το πισωγύρισμα προς τις στηρίξεις του 2.63 η 2.54 θα φανεί η ποιότητα της κίνησης.

Σχόλιο από 26/03/2006
εάν έμαθα να μετράω σωστά έχουμε εκπλήρωση στόχου στο 3,23 και αντίσταση στο 2,93 - 3,38 και 3,88 κλπ. Αυτά βάση weekly chart.

Σχόλιο από 16/03/2006 by Dimigon

Ανακαλύπτεις την μαγεία φίλε Άρη ..
Τώρα αν σου έκανα καλό η κακό με την εγκατάσταση των προγραμμάτων Τ.Α ....
ελέγχεται ...
Όχι σε ό,τι αφορά το γνωστικό επίπεδο αλλά το '' καθέξειν πάθος '''
Πάντως είναι πράγματι ακόμα μια φορά το διάγραμμα το διάβασμα της αυριανής εφημερίδας χτές.
Να βλέπεις τις γραμμές που έχουν σχεδιαστεί για την πορεία της πρίν απο πολλές μέρες σήμερα και να το απολαμβάνεις.Είναι η κλασσική πτυχή της τέχνης .
Δεν ενθουσιάζεσαι τόσο με τα χρηματικά οφέλη , όσο με την επιτυχή έκβαση της πρόβλεψης.
Έκανε χαμηλό 2.16 εκεί κάτω στην κάτω γραμμή.Και προβληματίζεται με το 2.50.
Ένα γυρισματάκι ακόμα θέλει στο 2.3χ η 2.23 το πολύ χωρίς να είναι αναγκαίο βέβαια.
Εκείνο που είναι αναγκαίο είναι η υπέρβαση του 2.50 και μετά να βγούν οι ειδήσεις.
Αν και δεν είναι στο energy team της Τέρνα βέβαια...
Για την Τέρνα και Γέκ σε κάθε διόρθωση μυριζόμαστε είσοδο..
Για την Τέρνα τα είπε η ubs για την ΓΕΚ ένα 8.70 είναι εφικτό και ένα γύρισμα στο 6.72/6.80 πολύ καλό για ανάσες.
Dimigon

Σχόλιο από 16/03/2006
Οι κινήσεις του χαρτιού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επιβεβαίωσαν το σενάριο του πιο πάνω διαγράμματος (με απόλυτη ακρίβεια δάσκαλε) και τώρα θέλουμε την ανοδική διάσπαση του 2,50.
Ελπίζω αυτό να γίνει με άνεση, ελέω και των σημερινών δημοσιευμάτων ώστε να κατακτήσουμε και το 2,61.
Όλα αυτά βέβαια πριν η UBS ανακαλύψει και τους υπόλοιπους (μετά ΤΕΡΝΑ) κριμένους θησαυρούς στο χώρο των κατασκευαστικών εταιριών.
Αλήθεια δεν υπήρχε και ενδιαφέρον από ξένους για placement στην ΜΗΧΚ ή κάνω λάθος;

Σχόλιο από 27/02/2006
Την είδαμε να γυρνάει στο 2,58 σήμερα, δηλαδή να φτάνει το 54% του διαγράμματος σου και μπαίνει στο buy section.
Η εκπλήρωση της ικανής και αναγκαίας συνθήκης, είναι δεδομένη.
Τώρα νομίζω θέλουμε όγκους για το ταξίδι μας ...

Σχόλιο από 20/02/2006
Δεν έχω πια χρήματα ούτε για ταβέρνα....
σήμερα ενίσχυσα τις μετοχικές θέσεις μου και στις δύο μετοχές...
ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και περιορίζοντας την χολυστερίνη...

Σχόλιο από 20/02/2006 by Dimigon
Έλα απόψε στην Βάρη στην Ταβέρνα Τσολιάς δίπλα απο την Δωδώνη να σε πώ...μετά τις 21.30 θα είμαστε εκεί...

Σχόλιο από 13/02/2006 by Dimigon
Άντε ώρα είναι να γίνεις εσύ trader και να πιάσω εγώ τα ταξίδια ...

Σχόλιο από 13/02/2006
Δημήτρη
Χαίρομαι που ξανά-γύρισες! Μετά την χθεσινοβραδινή σου ακραία θέση :

...δεν ικανοποιείται από τις τεχνικές μου αναλύσεις καλό θα είναι να τις σταματήσω.

Φοβήθηκα ότι για ασήμαντο αφορμή θα μας εγκατέλειπες!

Αλλά πολύ χαίρομαι που ασκείς το μαχητικό σου ταλέντο και μας εμπλουτίζεις με γνώσεις. Εμείς που παραμείναμε ο καθένας για διαφορετικούς λόγους μακριά από την τεχνική ανάλυση θεωρούμε πολύ χρήσιμη την διοχέτευση της τεχνικής σου πληροφόρησης.

Πολλές φορές ανοίγω το site από το εξωτερικό στα εβδομαδιαία πλέον ταξίδια μου, για να βλέπω τα γραφόμενα σου, ακόμη και στις DAX αναζητήσεις σας που στην αρχή ομολογουμένως με ξένιζαν. Πάντα λέω ότι θα πάρω μαζί μου ένα βιβλίο τεχνικής ανάλυσης για να γεμίζω τις ώρες μου στα αεροδρόμια, αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το αποτόλμησα. Τονίζω σε κάθε ευκαιρία ότι η επόμενή μου δουλειά είναι να γίνω ένας συνειδητοποιημένος trader, παρατώντας όλα τα υπόλοιπα που κάνω. Ίσως κατάλοιπο, ίσως ελπίδα ζωής. Μήπως φταίει ότι μπήκα νωρίς στο ναό, γύρω στο 1985, και κόλησα;

Πάντως φίλε keep walking!

Φιλικά

Αρης

Υ.Γ. Όσο για την μεγάλη μου αγαπημένη Μηχανική εύχομαι το πάνω βελάκι σου να εξακοντιστεί στα 3,60!

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ

Σχόλιο από 04/09/2007
Οι Σαλτιμπάγκοι της εξουσίας μας έχουν περικυκλώσει ετούτες τις ώρες. Η μοναδική πένα του φίλου, του Γιώργου ''Μποτσώνη'' έχει γράψει σε ανύποπτο χρόνο την πιο κάτω ιστορία, που ταιριάζει απόλυτα στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία της χώρας μας.

Οι πολιτικοί, μας γεμίζουν υποσχέσεις, μας καρφώνουν στο γυαλί ή κατά άλλους χαζοκούτι και μας καταδικάζουν σε χειμερία νάρκη.

Το ονόματά τους και η φάτσα τους αναρτώνται σε πανό, αφίσες, ψηφοδέλτια κλπ, όλα θλιβερά απομεινάρια της άθλιας ύπαρξής τους.

Την ''επόμενη μέρα'' μας περιφρονούν, υποτιμούν την νοημοσύνη μας, μας κοροϊδεύουν μας εκμεταλλεύονται...

Χαμένες τετραετίες μιας ζωής που δεν θα ξαναζήσουμε!!!

Ποδοπατημένες ελπίδες για ένα καλλίτερο αύριο... που δεν έρχεται.

Φίλε Γιώργο, κάθε μέρα που ζώ σε αυτή την χώρα, είναι μέρα απάτης. Γυρνάω λοιπόν στην τελευταία σου φράση '' το ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ παρέμενε ζωντανό...'' και βλέπω πόσο δίκαιο έχεις!!!



Σχόλιο από 07/03/2007
Kάποτε μέσα απ' τον Ωκεανό της Ιστορίας και ύστερα από ένα βιβλικό σεισμό, ξεπήδησε μια άγνωστη μέχρι τότε <<ξέρα>> και πάνω της εμφανίστηκε ένα πολύ παράξενο δένδρο.

Τα κλαδιά του γέμισαν πολύ γρήγορα με προκλητικά ζουμερούς καρπούς, ενώ η φυλλωσιά του ήταν τόσο πυκνή που το φως του ήλιου δύσκολα τη διαπερνούσε με αποτέλεσμα να βυθίζεται στη σκιά ότι συνέβαινε στο εσωτερικό της.

Κάτω από το δένδρο εμφανίστηκε ένας πολύβουος κόσμος ζωικών ειδών, που ανάμεσα τους υπήρχε μια φυλή αδίστακτων και πονηρών ΓΑΤΟΠΑΡΔΩΝ.

Αμέσως οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ αναφώνησαν, μέσα στη γενική σύγχυση, ότι γι'αυτούς φτιάχτηκε εκείνο το δένδρο και τσαλαπατώντας όλα τα άλλα ζώα που βρέθηκαν μπροστά τους, σκαρφάλωσαν και θρονιάστηκαν στα κλαδιά του.

Οργανώθηκαν σε <<συμμορίες>> για να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους και απολαμβαναν βουλιμικά τους καρπούς του δένδρου.
Το αέναο φαγοπότι τους χάριζε πλούσια κόπρανα με τα οποία <<φιλοδωρούσαν>> τα ζώα που ζούσαν από κάτω, όπως και τις ρίζες του δένδρου, που άρχισε να ψηλώνει και να απλώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, σκορπίζοντας μια ζοφερή σκιά ολόγυρά του.
Έτσι, ότι ζωντανό υπήρχε από κάτω αργοπέθαινε από την μπόχα, το σκοτάδι και τον υποσιτισμό.

Η δυσωδία και η σαπίλα ώθησε σε εξέγερση μερικά απ'τα ζώα που ζούσαν κάτω απ'το δέντρο, τα οποία έφτιαξαν μεγάλα πριόνια και άρχισαν να πριονίζουν τον τερατώδη κορμό του.

Στη φυλή αυτή των ΠΡΙΟΝΙΣΤΩΝ προσχωρούσαν όλο και περισσότερα ζώα, ενώ πολλά άλλα εξέφραζαν με διάφορους τρόπους τη συμπάθεια και την συμπαράστασή τους προς τους ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ.

Oι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ βλέποντας τα σκούρα έσπευσαν να αντιδράσουν. Μαζί με τα κόπρανα τους εξαπέλυσαν προς τα αγανακτισμένα ζώα καλοσυνταγμένες διακηρύξεις στις οποίες τους ανακοίνωναν ότι τους ονομάζουν πλέον ΒΑΣΙΚΟΥΣ, γιατί συνειδητοποίησαν ότι τα ζώα αυτά αποτελούν τη ΒΑΣΗ τουτέστιν το στήριγμα του ΙΕΡΟΥ, όπως το αποκάλεσαν, δένδρου που συμβολίζει την Πρόοδο και την Ανάπτυξη.
Επίσης τους διεμήνυσαν ότι θα τους ρίχνουν που και που καρπούς απ' το δένδρο και τους υπόσχονταν πως αν σπείρουν τα κουκούτσια τους και εφ' όσον ακολουθήσουν μεθόδους καλλιέργειας που θα υποδείκνυαν στο μέλλον οι ίδιοι οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ, θα καταφέρουν κάποτε και οι ΒΑΣΙΚΟΙ να αποκτήσουν ίδια και καλύτερα δένδρα..

Οι περισσότεροι ΒΑΣΙΚΟΙ τόχαψαν το παραμύθι <ανένηψαν> και έστρεψαν όλες τους τις προσπάθειες στην αυταπάτη της απόκτησης δικών τους δέντρων, εφαρμόζοντας αγωνιωδώς τις παραπλανητικές παραινέσεις των ΓΑΤΟΠΑΡΔΩΝ.

Οι ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ συνέχιζαν το έργο τους, αλλά μερικοί απ΄αυτούς κουράστηκαν γρήγορα κι άρχισαν να ρίχνουν κλεφτές ματιές προς τα πάνω.

Οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ το πρόσεξαν αμέσως αυτό και καθώς οι ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ ήταν ο μεγάλος τους εφιάλτης, άρχισαν να ρίνουν σιγά-σιγά αυτοσχέδια σκοινιά που έφτιαχναν απ΄τη φλούδα του δέντρου τους και κλείνοντας το μάτι στους μεταμελημένους ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ τους καλούσαν να ανέβουν μια βόλτα στο φρούριό τους.

Αυτοί, αναρριχήθηκαν στο άψε-σβήσε, στρογγυλοκάθισαν και ενώ τα σάλια τους έτρεχαν, κοίταζαν με γουρλωμένα μάτια την υπεραφθονία των καρπών γύρω τους.

Οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ τους επέτρεψαν να γλείψουν για λίγο τους χυμούς του δέντρου τους και στη συνέχεια τους εξήγησαν το σχέδιό τους.
<Σας ονομάζουμε> τους είπαν <φυλή των ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ και αποστολή σας είναι να μας βοηθήσετε να εξοντώσουμε τους ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ απ΄ τη μια και να απονευρώσουμε όσους ΒΑΣΙΚΟΥΣ αντιδρούν ακόμη, απ΄ την άλλη.
Θα γίνετε τα μάτια μας, τα αφτιά μας και η σκέψη μας εκεί κάτω και ως αντάλλαγμα θα έχετε το χώρο σας εδώ πάνω.

Θα μεταφέρετε στους ΒΑΣΙΚΟΥΣ τη διαβεβαίωση πως εμείς εδώ πάνω έχουμε βρει τους τρόπους και τη διαδικασία με την οποία θα μπορέσουν να αποκτήσουν ίδια με το δικό μας δέντρα, αρκεί να εκμεταλλεύονται κατάλληλα τα γόνιμα κόπρανά μας ακολουθώντας την Μέθοδο της Ανακύκλωσης.

Επίσης θα εκμεταλλεύεσθε τις όποιες προσβάσεις σας στην φυλή των ΠΡΙΟΝΙΣΤΩΝ για να πείσετε, όσους περισσότερους απ΄ αυτούς μπορέσετε, να δοκιμαστούν ως βοηθοί σας στη μύηση των ΒΑΣΙΚΩΝ, στην κοπροεπεξεργασία και κοπροανάλυση, με την προοπτική να κερδίσουν κάποτε και αυτοί μια θέση εδώ πάνω>.
Η συμφωνία <έκλεισε> και το έργο των ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΩΝ άρχισε να <προοδεύει> με απρόβλεπτα γοργούς ρυθμούς. Τα φλούδινα σχοινιά <στέναζαν> απ΄ τα αδιάκοπτα πάνω-κάτω τους.
<Προόδευαν> όμως και οι διεκδικήσεις τους για καλύτερες θέσεις κοντά στην κορυφή του δέντρου, εκεί που βρίσκονταν οι πιο χυμώδεις και περιζήτητοι καρποί.

Τότε οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ άρχισαν να ανησυχούν για τα κεκτημένα τους και δεν άργησαν να βρουν τη λύση για το νέο πρόβλημα που είχε προκύψει. Έταζαν στους νεοφερμένους ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ, πρώην ΠΡΙΟΝΙΣΤΕΣ, γρήγορη ανέλιξη στα ψηλότερα σημεία του δέντρου, με την προϋπόθεση να εξοντώσουν τους παλιότερους διεκδικητές, που ήταν και οι μυητές τους στις απολαύσεις του πάνω μέρους του δέντρου.

Ο τρόπος εξόντωσης ήταν και πάλι απόλυτα ταιριαστός με τις μεθόδους και τις επινοήσεις των ΓΑΤΟΠΑΡΔΩΝ.

Γέμιζαν μεγάλους σάκους με κόπρανα, τους σφράγιζαν προσεκτικά και έβαζαν κάποιους νέους ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΥΣ να πείσουν του παλιούς, πως οι σάκοι ήταν γεμάτοι με καρπούς που κατάφεραν να κλέψουν οι νεοφερμένοι, όταν οι ΓΑΤΟΠΑΡΔΟΙ ήταν βυθισμένοι στις ηδονές και τις απολαύσεις τη ακατάσχετης καρποφαγίας και κοπροπαραγωγής.
Οι παλιοί και επικίνδυνοι πλέον ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ με ασυγκράτητη απληστία άρπαζαν τους σάκκους και με την πρόφαση πως θα παραδώσουν το περιεχόμενό τους στους ΒΑΣΙΚΟΥΣ για να κατευνάσουν τις μουρμουριστές αντιδράσεις τους, έσπευδαν να γλιστρήσουν με τα φλουδοσχοινιά γρήγορα προς τα κάτω, φορτωμένοι με τους σάκκους, για να προλάβουν να τους αποθηκεύσουν στις απόκρυφες τρύπες που είχαν φτιάξει κατά τη διάρκεια των δόλιων επισκέψεών τους στη ΒΑΣΗ.

Τότε οι ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ ροκάνιζαν με μαεστρία τα βαρυφορτωμένα φλουδοσχοινιά και οι ανυποψίαστοι μυητές τους άφηναν την τελευταία τους πνοή μέσα στα κόπρανα που ξεχύνονταν από τους σάκους, καθώς αυτοί έσκαγαν με γδούπο στη ΒΑΣΗ μαζί με τα σοκαρισμένα κορμιά τους, θλιβερά απομεινάρια της άθλιας ύπαρξής του.
Έτσι κρατιόντουσαν οι <ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ> στη κορυφή του δέντρου και έτσι ξύπναγαν που και που απ΄το βαθύ τους λήθαργο μερικοί ΒΑΣΙΚΟΙ και πέρναγαν στο πλευρό των ΠΡΙΟΝΙΣΤΩΝ που είχαν απομείνει.
Όσο η πριονιστική τους δράση αντηχούσε έστω και ως μακρινός απόηχος στα μισοφραγμένα αφτιά των ναρκωμένων ΒΑΣΙΚΩΝ, το ΠΡΟΤΑΓΜΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΡΙΖΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ παρέμενε ζωντανό...

ΑΦΗΓΗΣΗ : ΜΠΟΤΣΩΝΗΣ
ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΩΝ

 
GreekBloggers.com