ΟΤΕ

Σχόλιο από 31/12/2007
κλείσιμο θέσης στον ΟΤΕ, στο 25,20. Μια ακόμη χρονιά έφθασε στο τέλος της, με τον ΟΤΕ πρωταγωνιστή σε trading απόδοση στο χαρτοφυλάκιο μου. Αφιερωμένο στον μοναχικό φίλο Wolf-trader και σύμβουλό μου στα δύσκολα. Ευχαριστώ Δημήτρη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Σχόλιο από 26/12/2007

H γραμμή στήριξης στην βάση του διαγράμματος, που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά την προηγούμενη εβδομάδα, ξεκινά τον Μάρτιο του 2007.
Προσέχουμε την κίνηση του RSI στο πάνω μέρος του διαγράμματος και περιμένουμε κτύπημα του 24,87 που οριοθετεί γύρισμα του Par-SAR.Ο τελευταίος είναι για πέντε εβδομάδες αρνητικός που είναι πολύ μεγάλο διάστημα και άρα οφείλει αντίδραση/αντιστροφή.

Σχόλιο από 21/12/2007
επανατοποθέτηση της ίδιας θέσης στον ΟΤΕ στο 23,90. Σημερινό κλείσιμο στο 24,340

Σχόλιο από 20/12/2007
κλείσιμο θέσης στον ΟΤΕ στο 24,30. Εκεί έγινε και το σημερινό κλείσιμο με άνοδο 3,49%.

Σχόλιο από 18/12/2007
intraday κινήσεις στον ΟΤΕ με ακραίες τιμές 23,32 και 23,76. Το κλείσιμο έγινε στο 23,58 με σημαντικές αγορές στην διαπραγμάτευση.

Σχόλιο από 9/12/2007
Hλία δεν υπάρχουν (α)διέξοδα. Προσπαθώ πάντα να δω και την άλλη πλευρά του νομίσματος ή έστω και μια άλλη διάστασή του. Προβλέπω ένα γερό παιγνίδι πόκερ.
Η MIG πολύ σωστά δεν θέλει να απαξιωθεί η επενδυτική της κίνηση. Σκέψου ότι στο σημείο που βρίσκεται μόνον η προσάρτηση μεγαλύτερης συμμετοχής στον ΟΤΕ την ενδιαφέρει. Αμέσως ή εμμέσως (δεν έχει σημασία), τα κουκιά θα μετρήσουν στην γενική συνέλευση.
ΟΤΕ όμως έχουν αγοράσει και άλλοι εμίρηδες στο τελευταίο placement και σίγουρα τώρα τους στρώνει ο Αλογοσκούφης το χαλί. Είναι ευκαιρία να βγουν να αγοράσουν φθηνότερα και να πάρουν ένα κομμάτι από το κέικ που πήγε να καταπιεί ο Ανδρέας.
Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει να ανατείλει η μετοχή του ΟΤΕ. Και όλοι αυτοί (Αλογοσκούφης, Βγενόπουλος, Εμιρήδες κλπ) ξέρουν ότι ο ΟΤΕ έχει κρυμμένες υπεραξίες που δεν θα αφήσουν να πάνε χαμένες.
Το λίμπιντο στα ύψη λοιπόν…
ΟΙ Σαλτιμπάγκοι της εξουσίας είναι η τραγική μας κατάντια. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Υποκρισία και ωχαδερφισμός. Ολα θα ξεχαστούν και αυτοί οι Σκουφο-Αλογοι θα τυπώνουν γκλαμουράτες αφίσες στις επόμενες εκλογές και θα πετάνε αρωματισμένη κοπριά στο πόπολο για να το ναρκώσουν. Πόσο δίκιο είχε ο φίλος ο Γιώργος όταν εγραψε το εποικό του άρθρο για τους Σαλτιμπάγκους

Ετσι για φρεσκάρισμα: http://www.tradenews.gr/forum/viewtopic.php?t=1369

Y.Γ.: Kαι κάτι σχετικό/άσχετο ..... σίγουρα ο Αλογοσκούφης δεν πέρασε από τον Περισσό (συνεύρεση με Παπαρήγα) , μάλλον άλλη ΜΗΓα τον τσίμπησε!!!

(δημοσιευτηκε στο tradenews /09.12.2007)

Σχόλιο από 30/11/2007

Η Πώληση της ΙΝFOTE με το τίμημα των 300 εκατ. ευρώ στην Rhone Capital LLC - Zarkona Trading Limited –Βαρδινογιάννη είναι η έκπληξη της ημέρας!!!
Ψάχνοντας λίγο την ειδησεογραφία των τελευταίων μηνών στο Internet σχετικά με το θέμα διαπίστωσα ότι οι αισιόδοξοι μιλούσαν για τίμημα 200-220 εκατ. ευρώ.

Για την εικόνα της εταιρίας δανείζομε ένα καλοκαιρινό post του euro2day που έγραφε :

‘’Όσο για το τίμημα, εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ, με τους ενδιαφερομένους να προέρχονται κυρίως από τον χώρο των εταιριών επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity). Αντίστοιχες εταιρίες απέκτησαν τα τελευταία χρόνια τους ”Χρυσούς Οδηγούς” της Βρετανίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών πρώην μονοπωλίων στις τηλεπικοινωνίες.

Την τελευταία τριετία η κερδοφορία της Infote ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Στη χρήση 2006 η εταιρία παρουσίασε αύξηση εσόδων, αλλά περαιτέρω μείωση κερδών. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε στα 62,2 εκατ. ευρώ από 57,72 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων περιορίστηκαν στα 13,7 εκατ. από 15,4 εκατ. ευρώ το 2005. Ο ΟΤΕ, πάντως, λαμβάνει φέτος μέρισμα ύψους πέντε εκατ. ευρώ από την Infote.’’

Xωρίς να γνωρίζω πολλά για την INFOTE και τις προοπτικές της, κρίνω ότι το αποτέλεσμα της διαίρεσης 300/ 13,7 μας δίνει τον μαγικό αριθμό 21,9 φορές τα κέρδη, που αποτελεί πραγματική επιτυχία για τον ΟΤΕ!

Που μπορείς να βρεις σήμερα τέτοιες αποδόσεις?

Συγχαρητήρια στο team διαπραγμάτευσης των Βουρλουμόπαιδων που από την άμμο έφτιαξαν χρυσάφι.
Όλα βαίνουν καλώς για τον Ανδρέα!

Σήμερα οστόσο πιστός στη ρήση: πούλα στην είδηση προχώρησα σε κλείσιμο του 70% της συνολικής θέσης στο 24,72.



Σχόλιο από 26/11/2007
περαιτέρω ενίσχυση θέσης (+120%) με αγορά στο 24,72.

Σχόλιο από 23/11/2007
περαιτέρω ενίσχυση θέσης με αγορά στο 24,98.

Σχόλιο από 20/11/2007
ενίσχυση θέσης (+50%)στον ΟΤΕ με αγορά στο 24,82.

Σχόλιο από 15/10/2007

Αγορά ΟΤΕ στα 26,00 €. H δυναμική στην μετοχή είναι δεδομένη και ο ''αγοράζων'' τοις μετρητοίς είναι φανερός στο ταμπλώ. Αποφάσισα να του κάνω παρέα...

Σχόλιο από 1/10/2007
Το παιχνίδι συμφερόντων στον ΟΤΕ γίνετε όλο και πιο περίπλοκο. Από την μια πλευρά η MIG δείχνει διάθεση να ανεβάσει το ποσοστό της, ενώ από την άλλη οι κυβερνητικοί επιτελάρχες θέλουν επειγόντως να ’’δείξουν’’ ότι η πραγματική αξία του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού (ΟΤΕ-COSMOTE) είναι πολύ μεγαλύτερη της σημερινής.
Η κυκλωτικές κινήσεις στην Cosmote δείχνουν ότι έφθασε η ώρα να προχωρήσει η αναδιοργάνωση της επιχείρησης και έγινε συνείδηση ότι ο χρόνος κυλάει σε βάρος του group.
Οι ανταγωνιστές (κυρίως η Vodafone) προσφέρουν ευέλικτα πακέτα τηλεπικοινωνιών, που εκτροχιάζουν τα business-plan του ομίλου.
Η πολυδιάσπαση του ομίλου ΟΤΕ στην λιανική (με καταστήματα ΟΤΕ, Cosmote, Γερμανός, ΟΤΕshops) αλλά και προϊόντα αλληλεπικαλυπτόμενα δημιουργούν σύγχυση και στο τέλος αποθαρρύνουν τον καταναλωτή.
Έχω εκφράσει και παλαιότερα την θέση μου για την ενός ανδρός αρχή στο group OTE και εκτιμώ ότι άργησε να φθάσει.
Η ηγεσία ενός τέτοιου οργανισμού πρέπει να δημιουργεί την τάση στην αγορά και όχι να σέρνεται από αυτήν.
Θα περίμενα από (έναν άλλο) ΟΤΕ, να μπορεί σε διάστημα 24 ωρών, να απαντήσει στην οποιαδήποτε εμπορική πρόκληση, να μην είναι αρτηριοσκληρωτικός και να έχει ξεκάθαρη εικόνα στα του οίκου του.
Στην αρχή αυτού του χρόνου(8/01/2007) έγραψα για τον ΟΤΕ ''ότι εμείς οι επενδυτές θέλουμε ειδήσεις και πάλι ειδήσεις. Δηλαδή τι; Mα φυσικά περιορισμό δαπανών, αύξηση εσόδων, αξιοποίηση ακινήτων και θυγατρικών, αλλά και μέρισμα και εκπλήξεις!!!''
Ο χρόνος αυτός (θα) έχει από όλα! Προς τέρψη και ευχαρίστηση μας…. (ως απλοί και μόνοι καουμπόηδες)


Σχόλιο από 14/09/2007



κλείσιμο θέσης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στο 23,24. Τελικά η μετοχή έκλεισε σήμερα παραμονές εκλογών (της 16/09) στο 23,70!!
Δημήτρη το ξέρω ότι το trade αυτό δεν άξιζε, γιατί το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο.
Εβαλα στόχο να βγώ νωρίς το πρωί στο μέσω του κεριού της 12 Σεπτέμβρη, δηλ. στο 23,24, γιατί δεν είναι να παίρνεις (πολιτικό) ρίσκο. Δεν ήθελα να βάλω παράλληλα και εκλογικό στοίχημα. Οι εκλογές θα περάσουν και το trade θα συνεχισθεί.
Στο Trade ρισκάρω τα λεφτά μου και όχι την θέση στο κοινοβούλιο.
Η κυρίαρχη σκέψη (χθες το βράδυ) ήταν να μηδενίσω τον κίνδυνο σοβαρότατων απωλειών κεφαλαίου που θα είχα στην περίπτωση αμφιλεγόμενου αποτελέσματος. Ηθελα να μηδενίσω ακόμη και το μικρό εκείνο ποσοστό (που το εκτιμούσα σε 10%) να πάει κάτι στραβά.
Το δικό σου ρητό κατά λέξη : Πούλα και μετάνοιωσέ το μετά!!
Eδώ όμως δεν το μετανοιώνω, γιατί η ψυχική μου ηρεμία προέχει. Συμφωνώ έχουμε τόσο καιρό μπροστά μας να κάνουμε trade, γιατί να το εξανλήσουμε στο νήμα!!

πάντως η αρχική πρόβλεψη ότι ''κάπου εδώ θα εμφανισθούν τα γαλάζια χαρτοφυλάκια και οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι να μας δείξουν ότι στηρίζουν την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος'' επιβεβαιώθηκε.
...αλλά για λόγους ιδιοσυγκρασίας δεν ήθελα να ακολουθήσω. Από 1986 που κατέχω ενεργό χρηματιστηριακό κωδικό έχω μάθει/πάθει αρκετά... φτάνει

καλό σημάδι αδέρφια.... στο κούτελο... μην τους λυπάστε... (δημοσιεύτηκε στο tradenews)

Σχόλιο από 12/09/2007
αγορά σήμερα στο 22,80, της θέσης που ρευστοποιήθηκε στις 28/08/2007. Πρόθεση μου είναι η θέση αυτή θα πουληθεί άμεσα σε αυτούς που έμπλεξαν την πολιτική με το χρηματιστήριο!!! Δεν πρέπει κάπου εδώ να εμφανισθούν τα γαλάζια χαρτοφυλάκια και οι πολιτικοί σαλτιμπάγκοι να μας δείξουν ότι στηρίζουν την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος?

Σχόλιο από 6/09/2007

Τεχνικά η μετοχή του ΟΤΕ μας διώχνει ή καλλίτερα δεν μας επιτρέπει την επανείσοδο. Ομως δύο λόγοι μπορούν να ποδηγετήσουν το διάγραμμα. Ο πρώτος έχει να κάνει την με ψυχολογική θέση των επενδυτών απέναντι στο αποτέλεσμα των εκλογών (μετά και την ανεγκέφαλη παρέμβαση της κας Μόργκενας) και ο δεύτερος με την διάθεση του Α.Βγενόπουλου να μαζέψει όσο το δυνατόν πιο πολλά χαρτιά πριν τις εκλογές.
Προσωπικά θα τολμήσω την είσοδο (άνοιγμα θέσης) στο 22,92.


Σχόλιο από 28/08/2007
Ενα ακόμη κερδοφόρο trade εφθασε στο τέλος του. Κλείσιμο της θέσης στον ΟΤΕ στο 23,90.

Σχόλιο από 19/08/2007
Το σενάριο αυτό το σπεκουλάραμε ένα μήνα πριν. Στην θέση του τελευταίου ερωτηματικού (..να τα πάρει από την αγορά?17/07)είχε προηγηθεί ένα θαυμαστικό, που όμως με προβλημάτισε αρκετά και το αντικατέστησα!!
Να λοιπόν που όλα γίνονται και αποκτήσαμε την Μ-ΟΤΕ!!!
Προς Dimigon : Εσύ θα λες δεν είναι τίποτα τυχαίο, αλλά σε διαβεβαιώ ότι δεν γνώριζα τίποτα και είναι μια απλή σύμπτωση το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο αποκαλώ την μετοχή ΜΟΤΕ (και όχι ΟΤΕ)

Σχόλιο από 16/08/2007
Επίσημη ανακοίνωση για συμμετοχή της Marfin Investment Group στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ που ανέρχεται στο 5,30%.

Σχόλιο από 19/07/2007
λύκε μου τη μύτη είναι αυτή που έχεις??? αυτό το deal θα πληρώσει!!!

Σχόλιο από 17/07/2007
ΟΤΕ?
Θεωρητικά θα μπορούσε (η ΜΙG)να πακετάρει ένα σημαντικό ποσοστό και να το μεταπουλήσει. Ομως ποιός θα μπορούσε να του δώσει τόσα πολλά κομμάτια? Οι ξένοι θεσμικοί σίγουρα δεν θα υποκύψουν τόσο εύκολα.
Να τα πάρει από την αγορά? (δημοσιεύθηκε στο tradenews)

Σχόλιο από 08/07/2007
μοναδικό μας εμπόδιο το 22,90, για να γυρίσουμε τα φώτα (τεχνικούς δείκτες) πάνω της. Οι οιωνοί είναι θετικοί!!!


Σχόλιο από 01/07/2007
Το placement μπορεί να αιφνιδίασε μερικούς στην αγορά, αλλά δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Γράψαμε πιο κάτω ότι την ανακάλυψε εσχάτως η κα Μerrill !! Όπως ξέρουμε (φίλε μοναχικέ λύκε) τίποτα δεν είναι τυχαίο και λίγες μέρες μετά η εν-λόγω κυρία είχε σημαντικό ρόλο στο placement.
Τελικά έχουμε για όποιον δεν το κατάλαβε έναν ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ, χωρίς να ανοίξει ουσιαστικά μύτη. Όλα αυτά έγιναν λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές για να απορροφηθούν στην δίνη του καλοκαιρινού ξεφαντώματος οι όποιες αντιδράσεις συνδικαλιστών, κλπ.
Για εμάς όμως τους ανθρώπους του χρηματιστηρίου η εξέλιξη αυτή μόνον θετικά μπορεί να επιδράσει. Όποιος ’’καλός επενδυτής’’ θέλει ας έρθει πια να αγοράσει από το ταμπλό. Προσωπικά με τρόμαζε το σενάριο να κατέληγε ο ΟΤΕ στα χέρια του κ.Sawiris (και λιγότερο στην Αustria Telecom), μιας και είχε εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον του προ 10-μήνου περίπου.

Σχόλιο από 13/06/2007
Στις 3/8/2006 έγραφα μαζί με άλλα για τον ΟΤΕ στο blog ''Βέβαια εσχάτως την ενέταξε και η Morgan Stanley μαζί με τον ΟΠΑΠ στο ιδανικό ευρωπαϊκό μετοχικό χαρτοφυλάκιο......και τίποτα δεν είναι τυχαίο''. Επισημαίνω ότι απο τότε η μετοχή έκανε την διαδρομή 17-24,52.
Σήμερα την ανακάλυψε και η Merrill Lynch και την έβαλε μέσα στις "αγαπημένες" ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνιακές μετοχές για τον Ιούνιο του 2007.Η μετοχή ξεκίνησε την 1η Ιουνίου στο 23,90 και ο Ιούνιος έχει ακόμη 12 εργάσιμες ημέρες!!!
Για να δούμε την δύναμη της κας Μerrill...


Σχόλιο από 08/06/2007
Περαιτέρω αγορά στο 22,26 και διεύρυνση θέσης στην μετοχή

Σχόλιο από 06/06/2007
Εκίννηση νέας θέσης στον ΟΤΕ στο 22,98

Σχόλιο από 31/05/2007
Ενα ακόμη κερδοφόρο trade εφθασε στο τέλος του. Κλείσιμο της θέσης στον ΟΤΕ στο 24,00.

Σχόλιο από 24/05/2007
H χθεσινή μου εκτίμηση επιβεβαιώθηκε και η μετοχή σήμερα απώλεσε περισσότερο από 1%. Οι κινήσεις στην μετοχή του ΟΤΕ γίνονται εως τώρα στην Spot αγορά, αλλά με προβληματίζει το άνοιγμα θέσης στα παράγωγα, όπου με σχετική μόχλευση θα μπορούσα να κινούμε με 10-πλάσια περίπου θέση.
Η αυριανή ημέρα θα με βρεί με αυξημένα ανατανακλαστικά για επανατοποθέτηση στην μετοοχή του ΟΤΕ, σε τιμή <= 22,40.


Σχόλιο από 23/05/2007
εκτιμώντας ότι βραχυχρόνια θα μπορέσω εκμεταλευτώ την αντίσταση που θα δώσει το 22,92 στην μετοχή, οριοθετησα τον πρώτο στόχο πώλησης για το 50% του χαρτοφυλακίου στο 22,90, και η πώληση εγένετο.

Σχόλιο από 08/05/2007
To 22,16 αλλά και το 22,02 αλλά και το 21,86 μας το έδωσε σήμερα. Για μένα ένα νέο trade ξεκίνησε με πλήρη θέση.

Σχόλιο από 07/05/2007
Φίλε Γιώργο δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ΟΤΕ στο ''ράφι''!! Θα προσπαθήσουμε να τον αγοράσουμε ξανά στο 22,16 και ίσως και στο 22,02. Εχω γράψει από την αρχή του χρόνου ότι τον περιμένω να κάνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο μιά κίνηση έως το 32. Ισως να είναι πολύ στενά τα χρονικά όρια μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχονται εκλογές και όλα μπορούν να συμβούν. Στενή παρακολούθηση λοιπόν.

Σχόλιο από 02/05/2007
Ενα ακόμη κερδοφόρο trade εφθασε στο τέλος του. Κλείσιμο της θέσης στον ΟΤΕ στο 22,02.

Σχόλιο από 26/04/2007
Πώληση 40% του αρχικού χαρτοφυλακίου σήμερα στο 21,98.

Σχόλιο από 24/04/2007
Πώληση 40% του χαρτοφυλακίου σήμερα στο 21,94, που αποτελούσε και τον αρχικό μου στόχο. Η δυναμική που αναπτύχθηκε στην μετοχή αποκρούστηκε στο 50% της διόρθωσης (βλέπε διάγραμμα). Ετσι θα περιμένω την εξέλιξη της συσώρευσης ανάμεσα στο 21,62 και 22,02, ώστε να αποφασίσω την επόμενη κίνησή μου. Με πιθανότερο σενάριο να αγοράσω ξανά την μετοχή στο 21,62.



Σχόλιο από 19/04/2007
επαναγορά σήμερα του πωληθέντος 50% στο 20,62.

Σχόλιο από 13/04/2007
Η μετοχή υπακούει τεχνικά και κινείται στον προδιαγεγραμμένο στόχο της.
Η υπερ-απόδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα για μια μετοχή όπως ο ΟΤΕ, ενεργοποίησε σήμερα την πώληση του 50% της κερδοφόρας θέσης στο 21,66. Για το υπόλοιπο 50% θα αποφασίσω κατά την προσέγγιση του 21,94.

Σχόλιο από 26/03/2007


H μετοχή συνάντησε τελικά το 21,24 που αναφέρθηκε πιό κάτω και αντέδρασε καθοδικά, φθάνοντας το 20,06. Το σημερινό κερί σηματοδοτεί αντιστροφή της βραχυχρόνιας πτωτικής τάσης καθορίζοντας πλέον το 20,06 ως ένα σφιχτό stop-loss. Η ημέρα μας βρίσκει με ενίσχυση θέσης κατά 30% στη μετοχή που έγινε στο 20,24.
Αυριανό κλείσιμο πάνω από 21,10 ενεργοποιεί επιπλέον αγορές στην μετοχή με βραχυχρόνιο στόχο πώλησης το 21,94.


Σχόλιο από 18/03/2007
το gap της 14/3 δεν στάθηκε δυνατόν να κλείσει τις τελεταίες 2 συνεδριάσεις. Έντονη νευρικότητα στην μετοχή που μπαίνει σε εβδομάδα αποτελεσμάτων, με την κρίσιμη αναμέτρηση του 21,24 προ των πυλών.



Σχόλιο από 13/02/2007

ένα διάγραμμα χίλιες λέξεις. Το gap από τέλος Νοεμβρίου έλκει με μεγαλύτερη δύναμη την τιμή της μετοχήςπρος τα κάτω. Στις επόμενες δύο μέρες καλείται να αναιρέσει ή να επιβεβαιώσει το sort σήμα της.




Σχόλιο από 8/2/2007
Η χθεσινή ημέρα επιβαρύνθηκε ειδεσογρφικά από την επέλαση του κ.Sawiris στην ελληνική τηλεποικινωνιακή αγορά (TELLAS - TIM) με αποτέλεσμα ο τίτλος του ΟΤΕ να κινηθεί αρνητικά.

Το gap που άφησε πίσω της η μετοχή χθές μεταξύ 22,78 και 23 αποτελεί σημείο έλξης για την σημερινή και αυριανή ημέρα.

Η επίπτωση της κίνησης Sawiris δεν μπορεί με τα σημερινά δεδομένα να εκτιμηθεί στη σωστή της βάση. Ο ανταγωισμός όπως εχουμε αναφέρει και από τις 8/1/2007 αναμένεται μέσα στο έτος να ενταθεί.

Ομως διαγράφεται οριστικά η πιθανότητα να δούμε την Orascom Telecom να αναλάβει θέση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΤΕ. Πιθανότητα που μέχρι χθες δεν μπορούσε να αποκλεισθεί λόγω ρευστών διαθεσίμων του αιγυπτιακού qroup αλλά και της ταμειακής ανάγκης του ελληνικού δημοσίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πίεση στην τιμή του ΟΤΕ γέρνει ξανά την ζυγαριά προς τον στρατηγικό επενδυτή (Deutsche Telekom ?) σε βάρος της λύσης διάθεσης πακέτου.




Σχόλιο από 7/2/2007
Δείχνει εμφανή διάθεση επαναπροσέγγισης των προηγούμενων υψηλών της στο 24,52. Ο ParabolicSAR έχει δείξει την θετική κατευθυνση τις τελευταίες τρείς μέρες.

Ο τίτλος έκλεισε στις 6/2/2007 το gap πίσω του στα 23 € και πλέον αναμένεται να κινηθεί θετικά.







Σχόλιο από 8-1-2007
Φυσικά και δεν κάνω τεχνική προσέγγιση της μετοχής, αλλά με κριτήριο την διαμορφωμένη ψυχολογία και τις προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί εκτιμώ ότι στο πρώτο εξάμηνο η μετοχή θα δει τα 32 Ευρώ, δίνοντας σε λιγότερο από ένα χρόνο 100%. Σίγουρα οι διορθώσεις είναι επιθυμητές για την επανατοποθέτηση φρέσκου χρήματος, αλλά με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς δεν μπορώ να την δώ τιμές κάτω από 21,50. Ομως με τέτοια κεφαλαιοποίηση δεν μπορεί κανείς να μιλά για managment, εκτος και εάν ο Sawiris (Orascom) τρελαθεί και θελήσει να παίξει με κάποιο τρόπο Ελλάδα. Πακέτα λοιπόν και πάλι πακέτα.
Αρα θέλουμε ειδήσεις και πάλι ειδήσεις. Δηλαδή τι; Mα φυσικά περιορισμό δαπανών, αύξηση εσόδων, αξιοποίηση ακινήτων και θυγατρικών, αλλά και μέρισμα και εκπλήξεις!!! Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, προβλέπονται φέτος 1 εκατ. νέοι χρήστες γρήγορου Ιnternet, και φυσικά ο ΟΤΕ διεκδικεί την μερίδα του λέοντος. Ανταγωνισμός; Nαι φυσικά και θα δοθεί μάχη με τους 3-4 μεγάλους(Vodafone, Forthnet, group INTRA, Tellas), αλλά η επικράτηση του ΟΤΕ πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.
Τι άλλο προσέχουμε την χρονιά αυτή στις τηλεπικοινωνίες: Μα φυσικά INTRACOM, που οφείλει να ξεχωρίσει! (δημοσιεύτηκε στο tradenews)


Σχόλιο από 5-1-2007
Στις 30 Μαίου 2006 τοποθετήθηκα υπέρ της μετοχής του ΟΤΕ σε ενα νέο ποστ που ξεκίνησα τότε στην ιστοσελίδα του ΣΕΔ και μερικές ημέρες αργότερα τοποθετήθηκα στην μετοχή στα 16 περίπου Ευρώ. Δέχθηκα κριτική από φίλους (και εχθρούς) γιατί βλέπω τα θεσμικόχαρτα και γιατί αυτοεγκλωβίζομαι. Στο εξάμηνο που πέρασε η μετοχή έδωσε +8 ολόκληρα ΕΥΡΩ, δικαιώνοντας την θέση μου και στο γραπτό κείμενο και στο χαρτοφυλάκιό μου. Βέβαια εγώ την αγόρασα και την πούλησα αρκετές φορές, από ακείνη την στιγμή, ζώντας την ένταση του trade. Τώρα (σήμερα) δεν την κατ(έχω) πλέον... αλλά το ερώτημα μένει. Που πιστεύετε όμως οτι η μετοχή θα φθάσει? Για να δώ γνώμες ως απόρεια της ψυχολογικής επαφής σας με την αγορά. Την γνώμη μου θα την πώ στο τέλος. (δημοσιεύτηκε στο tradenews)



Σχόλιο από 4/11/2006
Φαίνεται πως ο πρώτος κύκλος ρευστοποιήσεων συμμετοχών του ΟΤΕ ολοκληρώνετε με την πώληση της ArmenTel που επιστρέφει στα ταμεία του ομίλου 342 εκατ.
Είθε να ολοκληρωθεί το εγχείρημα με επιτυχία για να μπορέσει να συνεχίσει το ξεκαθάρισμα και με τα υπόλοιπα βαρίδια...


Σχόλιο από 6/09/2006
H είδηση της ημέρας και όχι μόνο:
Ο ΟΤΕ πωλείται σε ευρωπαϊκό όμιλο
Guten Morgen!!!

Σχόλιο από 3/08/2006
Έχοντας βάλει στο μικροσκόπιο την μετοχή του ΟΤΕ από τις αρχές του Ιουνίου, παρατηρώ ότι έχει εξέλθει της ζώνης συναλλαγών 15,50-17,50 και χωρίς ιδιαίτερο κόπο κινείται ανοδικά.
Την χθεσινή ημέρα έκλεισε στο ημερήσιο υψηλό, με εντολές στο κλείσιμο, σχηματίζοντας ένα ''σφυρί''. Μοιάζει πως κάποιοοι αγοράζουν στο κλείσιμο ολόκληρη την εβδομάδα, φτιάχνοντας την τιμή.
Μήπως ξέρουν κάτι, που εμείς αγνοούμαι;
Βέβαια εσχάτως την ενέταξε και η Morgan Stanley μαζί με τον ΟΠΑΠ στο ιδανικό ευρωπαϊκό μετοχικό χαρτοφυλάκιο!!!
Και όπως λέει και ο Δημήτρης τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Σχόλιο από 19/06/2006
Θα πρέπει να προσέξουμε ότι αρκετοί (εναλλακτικοί) τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι είναι τα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
Ακόμη και η Tellas έμεινε στα αζήτητα και μάλλον δύσκολα θα καταφέρει να επιλύσει το γρίφο η ΔΕΗ μας. Ο κ.κ. Orascom (δηλ Sawiris) δεν φαίνεται διατεθειμένος να τρέξει άλλο σε αυτό το άλογο.
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου έχουμε Γ.Συνέλευση στον ΟΤΕ, ο οποίος σίγουρα θα τροφοδοτήσει με ειδήσεις την αγορά το επόμενο διάστημα.
Δεν εξετάζω το θέμα από την πλευρά του γιατί χρεοκόπησαν ή θα (?) χρεοκοπήσουν οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ, αλλά από την πλευρά ενός επενδυτή στο Χ.Α, που εξετάζει καθημερινά τα δεδομένα της αγοράς και προγραμματίζει τις κινήσεις του με ορίζοντα τριμήνου ή εξαμήνου ή μερικές φορές και μακροπρόθεσμα, με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους του.

Έχω αναφέρει σε άλλο σημείο του forum ότι δεν άγγιξα την μετοχή του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, αλλά κρίνω ότι οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους και η δική μου ψυχολογία. Γνωρίζεις ότι τον τελευταίο μήνα συγκεντρώνω σταθερά στοιχεία γύρω από την μετοχή και ο στόχος μου είναι να εξαντλήσω το θέμα πριν χτίσω μια θέση. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Δημήτρη για το διάγραμμα με την μέθοδο των παραλλήλων που μας έστειλε στις 2 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com