ΚΥΡΙΟ

Σχόλιο από 14/10/2007

Η Μετοχή του ΚΥΡΙΟ δείχνει ότι ολοκληρώνει στο 1,64 μια διόρθωση κατά 50% από τα προηγούμενα υψηλά της. Ενώ δεν μπορεί να αποκλεισθεί ως κατώτερο σημείο αυτής της πορείας και το 1,50. Οι επόμενες ημέρες θα με βρουν στην πλευρά των αγοραστών. Το επιθυμητό σημείο εισόδου είναι το 1,60.
Η συμπεριφορά της μετοχής είναι η κλασσική απαξιωτική κίνηση, όπου και οι τελευταίοι απέλπιδες ξεπουλάνε και φεύγουν. Είχαν μπεί δυστυχώς αρκετοί ''αλογομούρηδες'' στο χαρτί όπως είχα γράψει και πιό κάτω, οι οποίοι ξαναέπαιξαν στα site και στις εφημερίδες το παλαιό σενάριο TUI. Εκτιμώ ότι μόλις αυτοί εγκαταλείψουν οριστικά την μετοχή, τότε και ο market maker θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί της.


Σχόλιο από 12/10/2007-Ανώνυμος είπε...
πως βλέπετε την πορεία της ΚΥΡΙΟ από το κατώτατο σημείο της καλοκαιρινής διόρθωσης έως τώρα? Το χρηματιστήριο έχει ανακάμψει και πλέον έχει νέα υψηλά 7μιση ετών, ενώ η μετοχή είναι σήμερα πλέον στο 1.68,έχοντας χάσει σχεδόν 37% από τα υψηλά της με απαξιωτικούς μέσους όγκους ανά συναλλαγή. Στα θεμελιώδη δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει περίπτωση στο μεσοπρόθεσμο μέλλον να συμβεί κάτι που θα αφυπνίσει τη μετοχή? Ή θα αφεθεί στο έλεός της?
Με εκτίμηση ΣΜ. 12 Οκτώβριος 2007 5:14 μμ


Σχόλιο από 17/09/2007
Ρευστοποίηση τμήματος θέσης (περίπου 30%) στο 1,81-1,82, λόγω εκτάκτων ταμειακών αναγκών, που δεν σχετίζοναται με την πορεία της μετοχής.

Σχόλιο από 26/07/2007
Πώληση τμήματος θέσης στο 2,12. Η επιδείνωση του κλίματος με ώθησε σε μικρή ελλάτωση της θέσης μου στον ΚΥΡΙΟ, ωστόσο παραμένει η θέση στην μετοχή με κάλυψη 44% του χαρτοφυλακίου μου.

Σχόλιο από 24/07/2007
Ενίσχυση θέσης στον ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ με περαιτέρω αγορές σήμερα στο 2,10

Σχόλιο από 17/07/2007
Ενίσχυση θέσης στον ΚΥΡΙΟ με αγορά στο 2,10. Η πάγια εντολή αγοράς απέδωσε σήμερα <εν μέσω διακοπών> τα μέγιστα. 'Οπως είδες φίλε μοναχικέ μου λύκε, και το νουμεράκι αυτό (που στόχευσα πριν 20 ημέρες) μου έκανε την χάρη.

Σχόλιο από 26/06/2007
Η ανάγκη ρευστότητας (λόγω ΑΜΚ της AEGEAN) αλλά και το κτύπημα του limit-up στο 2,36 με ώθησαν σε μερική ρευστοποίηση της θέσης που αγοράστηκε λίγες μέρες πρίν στο 1,79. Θα συνεχίσω οστόσο την τακτική των αγορών στα χαμηλά της ημέρας.

Σχόλιο από 20/06/2007
στην ερώτηση του ανώνυμου φίλου εάν κρίνω το 2,10 καλό entry για την τοποθέτησή του, δεν θα απαντήσω άμεσα, γιατί νομίζω ότι απο τις εως τώρα κινήσεις μου στο ΧΑ, αλλά και στο post ''Kλείσιμο θέσης'' έχει απαντηθεί σχετικά. Με απλά λόγια δεν παίρνω θέση για κανέναν, μόνον για τον εαυτό μου.
Ο στόχος μου εξαρχής για την μετοχή ήταν στα 5,68-6,00 €. Τα νούμερα αυτά εχουν συζητηθεί και τα γνωρίζουν όλοι οι φιλοί του Τrading-Cafe από την αρχή του χρόνου. Ολα όσα εχω γράψει εδώ ισχύουν και ανταποκρίνονται σε πραγματικές και όχι εικονικές κινήσεις. Η τελευταία αγορά μου έγινε στο 1,79 και έχουν προηγηθεί κάποιες άλλες στο 1,40 κλπ.
Με την μετοχή αυτή δεν κάνω trading γιατί δεν έχει δώσει διανομές και άρα δεν έχει πολλούς επενδυτές πάνω της. Ισως μετά το 2,48-2,50 να ασχοληθώ μαζί της.
Θα ήθελα η μετοχή να κατοχυρώνει αργά και σταθερά τα νέα της επίπεδα και να μην γίνει βορά σε επιδρομή αλογομούρηδων.

Σχόλιο από 11/06/2007
Περαιτέρω ενίσχυση θέσης με αγορά στο 1,79

Σχόλιο από 29/05/2007
Κατέγραψε πλέον 2,03 στο ταμπλό και έφθασε σε αποτίμηση να καλύπτει το 50% του χαρτοφυλακίου μου. Δεν οριοθετώ στόχο πώλησης γιατί εκτιμώ ότι η μετοχή έχει πολλά να δώσει ακόμη.

Σχόλιο από 07/05/2007
H μετοχή εξαερώθηκε από τους βιαστικούς διεκδικητές της φήμης και δείχνει ότι οι αγοραστές θα κρατήσουν το οχυρό των 1,50 €. Φυσικά η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε (όπως γίνετε στα 2/3 των περιπτώσεων) και η μετοχή είναι ελευθερη να ακολουθήσει τον δρόμο της. Με σημαντική συμμετοχή πλέον στο χαρτοφυλάκιο, έχει το προσόν να αποτελεί μακροχρόνια τοποθέτηση και όχι ευκαιριακή κίνηση trading. Αποτελεί έναν ''κουμπαρά'' μιας και εκεί τοποθετούνται καποια βραχυχρόνια κέρδη απο το trading άλλων τίτλων.

Σχόλιο από 13/04/2007
Χθες δόθηκε στην δημοσιότητα και η ¨επεξηγηματική έκεθση του Δ.Σ.¨ η οποία μπαίνει σε θέματα ταμπού για την εν' λόγω εταιρία.
Με πρώτη ματιά φαίνονται όλα φυσιολογικά, αλλά μάλλον υπάρχει παρασκήνιο. Ξεχωρίζω τα θέματα:

II. Περιορισμοί στη μεταβίβαση των μετοχών της Εταιρείας. Η μεταβίβαση των μετοχών της Εταιρείας γίνεται όπως ορίζει ο Νόμος και δεν υφίστανται εκ του καταστατικού της περιορισμοί στη μεταβίβασή τους, δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για άυλες μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
III. Σημαντικές άμεσες ή έμμεσες συμμετοχές κατά την έννοια του Π.Δ. 51/1992. Οι μέτοχοι (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό μεγαλύτερο από 5% του συνολικού αριθμού των μετοχών της παρατίθενται στον κάτωθι πίνακα: 1. Σταύρος Θ. Κυριακούλης - 22,06%. 2. Αρετή συζ. Στ. Κυριακούλη - 19,43%. 3. Θεοφάνης Στ. Κυριακούλης - 15,80%. 4. Σπυρίδων Στ. Κυριακούλης - 15,80%.
VIIΙ. Αρμοδιότητα του Δ.Σ. για την έκδοση νέων ή για την αγορά ιδίων μετοχών κλπ.

Σχόλιο από 21/03/2007
H μετοχή επιβεβαίωσε την διάσπαση που ανέφερα πιο κάτω και βρίσκεται πλεόν στο κομβικό 1,46. Οι όγκοι (με εξαίρεση την σημερινή ημέρα) έχουν βελτιωθεί και η προσφορά σε γενικές γραμμές απορροφάται με χαρακτηριστική ευκολία. Χθές οδηγήθηκε με εντολή market 20.000 κομματιών στο limit-down, αλλά σε ελάχιστο χρόνο επανέκαμψε, γεγονός που δείχνει ότι η μετοχή πλέον παρακολουθείτε στενά από αρκετούς επενδυτές.

Σχόλιο από 8/02/2007
Στα χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού της εταιρίας εμφανίζονται σε παρελθούσες χρήσεις και οι τοποθετήσεις στην ΒΑΛΚΑΝ EXPORT (με 40.000 μετοχές) και ΩΜΕΓΑ BANK (με 92.925 μετοχές). Η ΩΜΕΓΑ ως γνωστόν απορροφήθηκε από την ΡRΟΤΟΝ BANK. Η εταιρία Κυριακούλης πούλησε στις 83.632 μετοχές στης PROTON BANK στις 14/11/2006 και η υπεραξία της πράξης θα εμφανιστεί στα αποτελέσματα του έτους 2006.

Σχόλιο από 5/02/2007
Ακολουθεί εβδομαδιαίο διάγραμμα με ΚΜ, τον οποίο διέσπασε ανοδικά την προυγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά τα τελεταία 7 χρόνια.



Σχόλιο από 31/01/2007
Η επιλογή ΚΥΡΙΟ όπως έχω γράψει και πιό πάνω, είναι μια επένδυση για μένα, που γνώρισε την κορύφωσή της το τελευταίο διάστημα (μήνες) και βασίζετε στην κοινή λογική. Την πεποίθησή μου αυτή την μοιράστηκα με τους φίλους του Trading-Cafe, που έγινε πλέον συνήθεια (θεσμός!!) αλλά και εγκαίρως σε αυτό το post με τους επισκέπτες του φιλόξενου tradenews.
Για την μετοχή του ΚΥΡΙΟ, εκτιμώ ότι είμαστε στο ξεκίνημα μιας ανοδικής πορείας , που λογικά μόνον ευχάριστα μπορεί να μας εκπλήσει από εδώ και πέρα. Είχα γράψει και πέρυσι σε ένα αντίστοιχο πόστ για την Μεβάκο (πριν ξεκινήσει την κούρσα της!!) ότι επιλέγω μετοχές στα χαμηλά των τελευταίων 3-4 ετών, με καλές προοπτικές και δεν περιμένω να μου τις προτείνει κανένας (ανα)λυτής γιατί τότε θα είναι αργά. Η εκκίνηση της μετοχής όπως απεικονίζεται σε ένα τεχνικό διάγραμμα δεν έχει μόνον τα νέα/ειδήσεις γύρω από την δραστηριότητα της εταιρίας όπως πιστεύουν αρκετοί ανάμεσά μας, αλλά και την αποταμιευμένη ενέργεια/προσδοκία της συσσώρευσης που είναι μια καθαρά ψυχολογική διεργασία. (δημοσιεύτηκε στο tradenews)

Σχόλιο από11/01/2007
Εκτιμώ ότι το 2007 θα είναι έτος ΚΥΡΙΟλεκτικά δικό του. Παρακολουθώ στενά την εταιρία και την μετοχή για αρκετά χρόνια. Η εταιρία είναι πρωταγωνιστής στον κλάδο, κατέχοντας την 1η θέση στην Μεσόγειο και την 3η θέση στον κόσμο στον αριθμό ναυλώσεων και υπηρεσιών γιώτινγκ. Εχει ένα στόλο 450 γιώτ, διαθέτει 26 βάσεις σε Μεσόγειο και Καραϊβική και μανατζάρει 4 μαρίνες με δυνατότητα ελλιμενισμού 2.500 σκαφών. Ξεκίνησε πέρυσι μια σημαντική συνεργασία με την SANLORENZO, που της δίνει την δυνατότητα να εισχωρήσει και στο τμήμα του ακριβού ή πολυτελούς γιώτινκ. Το ιστορικό 1999 η μετοχή αναρριχήθηκε σε διάστημα 10 μηνών, από το 1,40 στο 26,65 Ευρώ. Έκτοτε κατέρρευσε και τα τελευταία δύο χρόνια παγιδεύτηκε σε μια ζώνη συναλλαγών 0,90-1,34. Τεχνικά δεν μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς με τα κοινά εργαλεία, παρά εάν καταφύγει σε εβδομαδιαίες απεικονίσεις και μακροχρόνιους κινητούς μέσους, στους οποίους όμως υπακούει από το 2001 ή καλλίτερα αντιστέκεται. Φυσικά η παραμονή της για 2 ½ χρόνια ή 131 εβδομάδες σε ζώνη συναλλαγών έχει οδηγήσει ακόμη και τον πιο μακροχρόνιο κινητό της μέσα στη ζώνη συναλλαγών. Μια διάσπαση λοιπόν του μαγικού (σήμερα) αριθμού 1,311, αλλά και εβδομαδιαία διακράτησή του θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον ΚΥΡΙΟ.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι περισσότερο από τα 73% των μετοχών βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ και ότι οι μέτοχοι που κατέχουν σημαντικό αριθμό μετοχών είναι μετρημένοι στα δάχτυλα ή όπως συνηθίζει να λέει ο κ.Σταύρος Κυριακούλης βρίσκονται μόνον στην πρώτη σελίδα του μετοχολογίου.
Το down risk της επένδυσης είναι μικρό (stop loss στο 1,04) αλλά η πιθανότητα υπεραπόδοσης πολύ μεγάλη. Κατά τις συζητήσεις μας στα τελευταία ΤC (TradingCafe) έχουμε αναφερθεί στους στόχους για τον ΚΥΡΙΟ, αλλά θα προτιμούσα να αφήσουμε την μετοχή να μας δείξει την δυναμική της και μετά να κάνουμε τις εκτιμήσεις μας. (δημοσιεύτηκε στο tradenews)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ?ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΑ 2,10Ε?ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

πως βλέπετε την πορεία της ΚΥΡΙΟ από το κατώτατο σημείο της καλοκαιρινής διόρθωσης έως τώρα? Το χρηματιστήριο έχει ανακάμψει και πλέον έχει νέα υψηλά 7μιση ετών, ενώ η μετοχή είναι σήμερα πλέον στο 1.68,έχοντας χάσει σχεδόν 37% από τα υψηλά της με απαξιωτικούς μέσους όγκους ανά συναλλαγή. Στα θεμελιώδη δεν υπάρχει καμμία ουσιαστική μεταβολή σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει περίπτωση στο μεσοπρόθεσμο μέλλον να συμβεί κάτι που θα αφυπνίσει τη μετοχή? Ή θα αφεθεί στο έλεός της?
Με εκτίμηση ΣΜ

 
GreekBloggers.com