ΑΕΓΕΚ

Σχόλιο από 14/10/2007

η λύση του μυστηρίου οδεύει προς το τέλος. Πριν 6 μήνες έκανα με τον φίλο τον Νικόλα γεωπολιτική ανάλυση και αναφέρθηκα στις σχέσεις που είχε η ΑΕΓΕΚ (το παλαιό κραταιό management) με τις εταιρίες ανατολικά της Μεσογείου. Η εκτίμησή μου ήταν ότι η λύτρωση θα έρθει από την Ανατολή.
Πλέον το ονοματεπώνυμο του ιππότη DS Construction έχει γραφτεί και αναμένουμε την τελευταία πράξη του δράματος, που θα κλείσει την μεγάλη σελίδα περιπετειών της εταιρίας τα τελευταία 4-5 χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή μας έρχεται φίλε ’’Γάτε με τις απαλές πατούσες’’ όπως το είχες προβλέψει, στο σωστό timing.
Είμαστε τοποθετημένοι στην μετοχή και δεν δουλεύουμε ακόμη σενάρια εξόδου.


Σχόλιο από 3/08/2007
επιτέλους αποφάσισαν σήμερα οι μανδαρίνοι της εξουσίας να υπογράψουν την απόφαση για τη λειτουργία της ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου Αστακού ως Ελεύθερης Ζώνης. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη γιατί η εκρεμμότητα αυτή στερούσε διαπραγματευτική δύναμη στην ΑΕΓΕΚ κατά την προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή για το νεοσύστατο λιμάνι. Η κίνηση αυτή έπρεπε λογικά να είχε γίνει έναν χρόνο πριν, αλλά στο Εllada είμαστε...
Η μετοχή της ΑΕΓΕΚ συνεχίζει να καλύπτει σημαντικό τμήμα του χαρτοφυλακίου μου και εκτιμώ ότι δεν θα αργήσει να μου δώσει τους στόχους.

Σχόλιο από 26/06/2007
ρευστοποίηση θέσης στο 0,89, που αγοράστηκε στις 17/04 με σκοπό να επανατοποθετηθώ χαμηλότερα κατά την είσοδο των νέων τεμαχίων της ΑΜΚ.

Σχόλιο από 13/06/2007
Διακράτηση των αρχικών δικαιωμάτων και επιπλέον αγορά σήμερα (τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης)στο 0,03. Στο τέλος θα έχω x 2,5 φορές την αρχική μου θέση. Εκτιμώ οτι η μετοχή θα πάρει σχετικές αναπνοές μετά την ολοκλήρωση της αύξησης την Τρίτη 19/06/2007.
Φίλε Γάτε_με_απαλές_πατούσες είχες δίκιο, θα χρειασθούμε κάτι παραπάνω από 3 μήνες για να δούμε τον στόχο που έθεσες. Όμως δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε. Αγοράσαμε ούτως η άλλως στα χαμηλά σημεία της και μόνον θετικά μπορούμε να περιμένουμε. Θα την κλειδώσουμε λοιπόν και αυτή την Κυρία όπως και τον άλλο τον ΚΥΡΙΟ.


Σχόλιο από 29/05/2007
αύριο ξεκινάω το trade με την μετοχή. Δεν θα ξαναναφερθώ σε αυτή πριν την εκπλήρωση του στόχου μου.

Σχόλιο από 28/05/2007


Επιβεβαιώθηκε η ανοδική διάσπαση της 15/5 και ο πρώτος στόχος για το 30% του χαρτοφυλακίου μου τίθεται πλέον στο 1,19. Φυσικό επόμενο η συμμετοχή μου στην αύξηση ΜΚ. Εκτιμώ ότι οι επόμενες ισχυρές αντιστάσεις στην μετοχή βρίσκονται στο 0,90 στο 1,33 και 1,46. Ωστόσο θα μπορούσαμε να περιμένουμε και μια ακόμη επανεπιβεβαίωση της γραμμής διάσπασης λίγο χαμηλότερα από τα σημερινά της επίπεδα. Η αύξηση του ΜΚ θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου, γιαυτό οι επόμενες 3 εβδομάδες αναμένονται άκρως ενδιαφέρουσες για την πορεία της μετοχής. Ο καθορισμός στόχου (στο 1,19) δεν αποκλείει την πιθανότητα να ασχοληθώ ενεργητικά και με trade στην μετοχή.
Τις αρχικές ανησυχίες για μη κάλυψη της αύξησης ΜΚ, τις διασκέδασαν τα παράπονα των υπολοίπων (πλην Αlpha και Πειραιώς) Τραπεζών, που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν αρκετά δικαιώματα για να συμμετάσχουν στην αύξηση!!!
To διάγραμμα που ανέβασα εδώ, είναι η συνέχεια του προηγούμενου, αλλά με zoom στην περιοχή των τελευταίων 4 μηνών. Φαίνετε καθαρά πλέον η αλλαγή κατεύθυνσης των Booliner Bands, που υποστηρίζετε από τον ΚΜ, από MACD-Signal και PAR-SAR. O ''εγκλωβισμός'' στην ζώνη 0,69-0,78 που δείχνουν οι διακεκομμένες γραμμές, είναι αποτέλεσμα της αύξησης ΜΚ - αποκοπής δικαιώματος. Ενα δυνατό κλείσιμο με όγκους πάνω από το 0,80 είναι το ζητούμενο σε αυτή την φάση, για να μπούμε στην ζώνη του 0,80-0,90, όπου και λογικά θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης ΜΚ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα της αύξησης, όπου η μετοχή θα δείξει τις προθέσεις της.


Σχόλιο από 15/05/2007

Eπετειακό διάγραμμα για να θυμόμαστε αυτήν την μέρα και στο μέλλον!!!



Σχόλιο από 13/05/2007

Τα περιθώρια στενεύουν και η αναμέτρηση με την ''μπάρα'' θα γίνει πλέον στο 0,75. Την Παρασκευή το απόγευμα είχαμε δημοσιεύματα στα internet-ικα μέσα για πιθανότητα πώλησης του λιμανιού του Αστακού με τίμημα 200 εκατ., που αποτελεί διπλάσιο νούμερο από αυτό που σπεκουλάριζαν κάποιοι στα μέσα Μάρτη.
Εαν λοιπόν πραγματοποιηθεί η πώληση, είναι προφανές ότι η εταιρία θα βγεί ως λευκή περιστερά ξανά στο ταμπλό, αναζητώντας μια δίκαιη αποτίμηση.
Πρέπει να λάβουμε επίσης υπόψη ότι ο κλάδος θα πάρει φωτιά μετά το deal ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ-ΑΤΙΚΑΤ, με αποτέλεσμα να αναζητηθούν νέες ισχυρές συμμαχίες μεταξύ των υπολοίπων. Το καλό με την ΑΕΓΕΚ είναι ότι έχει αξιόλογη παραγωγική μηχανή αλλά και πολλά ανεκτέλεστα στο χαρτοφυλάκιό της.

Σχόλιο από 29/04/2007

Με σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη και κλείσιμο στο 0,74, έδειξε ότι η αναμέτρηση με 0,78 θα είναι υπόθεση 1-2 ημερών, που θα κρίνουν και το ανοδικό σενάριο της μετοχής.


Σχόλιο από 17/04/2007
για δέκατη συνεχόμενη ημέρα η μετοχή πατάει πάνω στο 0,64.
εκτιμώντας ότι εξαντλήθηκε η προσφορά στα παρόντα επίπεδα προχώρησα σε ενίσχυση θέσης κατά 25% στο 0,64.

Σχόλιο από 19/03/2007
Αυτά που γράφαμε λίγες εβδομάδες πριν στο Tradenews, τα ανακάλυψε κάποιο κυριακάτικο φύλλο και έκανε μάλιστα λόγο για κάποια 100 εκατ., που το λιμάνι τoυ Αστακού πιάνει με κλειστά μάτια, στην πιάτσα !!!
Υπήρξε μάλιστα και η απλούστευση ότι τα λεφτά φτάνουν οχι μόνο για να εξαλείψουν τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΑΕΓΕΚ, αλλά και να επιφέρουν εισοδήματα (τόκους) στην εταιρία.

Για όσους όμως γνωρίζουν το Λιμάνι του Αστακού και την Βιομηχανική Ζώνη πίσω από αυτό, καταλαβαίνουν ότι τα λεφτά αυτά είναι ψιχία, μπροστά στο τελικό τίμημα που μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει η ιδιοκτήτρια εταιρία.
Γιατί;
Μα σε λίγο καιρό θα έχουμε ολοκληρωμένη πρόσβαση του λιμανιού στην Ιόνια Οδό (νέα χάραξη Αγρίνιο-Ιωάννινα) που θα αναβαθμίσει το λιμάνι, την βιομηχανική ζώνη και τις λοιπές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Εάν μάλιστα αποτύχουν οι διαβουλεύσεις των ενδιαφερομένων στον Πειραιά και Θεσσαλονίκη, που αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο για το επόμενο δίμηνο, θα εμφανισθεί ο Αστακός σαν μια πολυφερόμενη και απαστράπτουσα νύφη, στην ποδιά της οποίας θα γονατίσουν οι μνηστήρες των λιμανιών (λιμανάδες, τράπεζες, ξένα fund, real-estate κλπ.) (δημοσιεύθηκε στο tradenews 19/03)

Σχόλιο από 18/03/2007
Η μετοχή κινήθηκε τελικά όλο το προυγούμενο διάστημα αρνητικά καταγράφοντας στις 5/3 κατώτατη τιμή 0,61. Ο ParabolicSAR μας έδωσε στις 16/3 την πρώτη ένδειξη -μετά από πτώση 6 εβδομάδων- για γύρισμα της τιμής




Σχόλιο από 3/01/2007

Εκτιμώ ότι είχαμε σχηματισμό διπλού πυθμένα στην μετοχή με τον τίτλο να προχωρά σε επιβεβαίωση του (0,95) σε σύντομο χρονικό διάστημα.Βρίσκεται σε αύξηση ΑΜΚ, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει τα κερδοσκοπικά χαρτοφυλάκια να ασχοληθούν μαζί της.Εαν όμως η αύξηση φέρει μαζί της και ένα ισχυρό νέο, όπως π.χ την πώληση μεγάλων περιουσιακών στην Κέρκυρα ή το λιμάνι του Αστακού, τότε θα πρέπει να δούμε σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον που θα οδηγήσει την μετοχή στα προυγούμενα υψηλά του 2006.

Το management της εταιρίας βρίσκεται πλέον στα χέρια των τραπεζών, που μέλημά τους είναι να πάρουν πίσω τα δάνεια των 300 εκατ. Ευρώ. Αυτό κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να γίνει με γενικό ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων, αλλά με προσεκτικές κινήσεις που θα αφήσουν ανεπηρέαστο τον λειτουργικό ιστό της κατασκευαστικής της μηχανής. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η εταιρία έχει υψηλό ανεκτέλεστο και δεν υπολείπετε τεχνογνωσίας στην ανάληψη και ολοκλήρωση μεγάλων τεχνικών έργων.Οι παρεμβάσεις γίνονται μάλλον με χειρουργικό γάντι, γιατί οι ισορροπίες είναι λεπτές. Τα 64,8 εκατ. της ΑΜΚ είναι ένα μικρό ποσό και μάλλον θα καλυφθεί με σχετική ευκολία από την αγορά (και όχι από τις τράπεζες). Η εκτίμησή μου είναι ότι παράλληλα με την αύξηση θα γίνει πώληση και όχι ξεπούλημα κάποιων περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, που όμως δεν επηρεάζουν την κύρια ασχολία της εταιρίας. Για παράδειγμα το λιμάνι του Αστακού, που έχει μόλις ολοκληρωθεί κατασκευαστικά από την εταιρία, θα μπορούσε να δοθεί σε εκμετάλλευση ή να πουληθεί σε κάποιον από τους μνηστήρες της Πηνελόπης (δηλ. των μεγάλων λιμανιών μας) και να εξυπηρετεί όλο το transit φορτίο της Μεσογείου. Σίγουρα η διαπραγματευτική σου δύναμη δεν είναι μεγάλη όταν ο συνομιλητής σου που πατάει γερά στα πόδια του (π.χ. DubaiPort, Cosco, MSC κλπ.) γνωρίζει ότι έχεις προβλήματα με την εξυπηρέτηση των δανείων σου και επείγεσαι να πουλήσεις. Σίγουρα λοιπόν θα κάνεις υποχωρήσεις, αλλά προς θεού όχι ξεπούλημα.

Εν κατακλείδι η επένδυση στην μετοχή της ΑΕΓΕΚ εμπεριέχει ρίσκο, αλλά συγκεντρώνει και σημαντικές πιθανότητες να δώσει μεγάλες αποδόσεις στην χρονιά που ξεκίνησε.Εδώ είμαστε και θα το δούμε . (δημοσιεύθηκε στο Tradenews)

Σχόλιο από 11/10/2006
Για εμένα η ΑΕΓΕΚ (όπως την βλέπω στο διάγραμμά μου) ισορροπεί ακριβώς πάνω στην γραμμή στήριξης των σημείων της 13/06 και 14/9.
Ο Parabilic SAR στο 1,0671 είναι μια ανάσα κάτω από το σημερινό κλείσιμο στο 1,07, αλλά παραμένει θετικός.
Ο RSI-35 βρίσκεται πάνω από την γραμμή στήριξής του.
Εκτιμώ ότι η αυριανή μέρα θα δώσει λύτρωση στο χαρτί, που έχει τόσο ταλαιπωρηθεί.
Προκρίνω το θετικό σενάριο που είναι κλείσιμο πάνω από 1,10...
αλλά λίγες ώρες μας έμειναν.



Σχόλιο από 11/02/2006
Εγώ έδωσα το πρώτο μου ραντεβού με την ΑΕΓΕΚ και κατοχύρωσα τα κέρδη μου.
Εκτιμώ ότι έχει προεξοφληθεί από την αγορά η ανάκαμψη της εταιρίας και από εδώ και στο εξής θέλω αποδείξεις για το come back.
Αυτό που μου δημιουργεί ερωτηματικά είναι οι συχνές αναφορές των εφημερίδων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο λιμάνι του Αστακού και στα μεγάλα νέα που όλο έρχονται, αλλά δεν τα βλέπουμε. Μέχρι και τους Κινέζους έβαλαν στο παιγνίδι. Οι προσδοκίες φορτώνουν το χαρτί, αλλά θέλει πολύ προσοχή. Στον Πειραιά, στην Θεσαλονίκη, στην Κρήτη και αλλού περιμένουν τους Κινέζους, δηλαδή τους ίδιους κινέζους.

Στην περίπτωση του Αστακού γνωρίζουμε ότι η εταιρία έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια σε σύμβαση συνεργασίας με τους Ιταλούς του λιμανιού του J.Tauro για μεταστάθμευση containers και ότι σύμφωνα με το αρχικό πλάνο έπρεπε ήδη να έχουν πιάσει δουλειά οι γερανογέφυρες. Η εκκίνηση όμως έχει μετατοπισθεί για τον Ιούνιο και βλέπουμε.
Η μοναδική εταιρία που χρησιμοποιεί την βιομηχανική ζώνη/λιμάνι είναι μια νορβηγικών συμφερόντων εταιρία παραγωγής ιχθυάλευρων και αυτό για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Αστακός ή Πλατυγιάλι βρίσκετε στην Αιτωλοακαρνανία, στο Ιόνιο πέλαγος. Η περιοχή έχει πολύ βαθιά νερά και είναι φυσικά προστατευμένη. Το λιμάνι αυτό θα γίνει κάποτε το επίνειο του Αγρινίου που είναι και η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή. Όμως από την περιοχή εκλείπουν τα μεγάλα αστικά και βιομηχανικά κέντρα καθώς και οι οδικές-σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Αυτό που πραγματικά θα άλλαζε τα δεδομένα θα ήταν η απόφαση κάποιου βιομηχανικού κολοσσού π.χ. κινέζικου, να κάνει εργοστάσιο μέσα στην βιομηχανική ζώνη του λιμανιού, το οποίο θα δέχεται τις πρώτες ύλες και θα μεταφέρει τα τελικά προϊόντα χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.
Εάν αυτή είναι η εικόνα της προσδοκίας που μας παπαγαλίζουν, τότε η μετοχή δικαιούται και δύο και τρία και τέσσερα και πέντε ευρώ.
Προσωπικά προτιμώ να απέχω μέχρι να δω φως στο τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
GreekBloggers.com